Racehistorie

Ten Brinke wereldkampioen in Finland

08-09-2019

Een prachtig resultaat voor Thomas ten Brinke. De 14-jarige, talentvolle coureur heeft zich in het Finse Alahärmä gekroond tot wereldkampioen karts in de OKJ-klasse.

Thomas rijgt podiums aaneen

16-07-2019

Een tweede plek bij de WSK Euro Series, een derde plek bij de WSK Champions Cup en een vierde plek bij de WSK Super Master Series: Thomas rijgt de podiumplekken aaneen in de kampioenschappen die hij racet in 2019.

Titel DKM prooi voor Thomas

30-11-2018

Na veel geleerd te hebben bij het fabrieksteam Birel ART, versterkt Thomas halverwege het seizoen het team van Ricky Flynn Motorsport. Hij maakt direct faam door kampioen te worden in het prestigieuze Deutsche Junior Kart Meisterschaft. Ook kroont Thomas zich tot vice-kampioen in de WSK Open Cup.

Thomas breekt internationaal door

27-10-2017

In 2017 finisht Thomas diverse keren op het podium in het Nederlands kampioenschap Minimax. Ook rijdt hij bij de Rotax Euro Series voor junioren zijn eerste internationale wedstrijd. Halverwege het jaar kart Thomas bij Forza Racing op Europees niveau in de OK Junioren.

Vaste stek in top 10 MiniMax

14-12-2016

In zijn tweede racejaar stapt Thomas over naar de klasse MiniMax. Hij behaalt dit seizoen meerdere top 10 resultaten bij het Nederlands en Belgisch kampioenschap.

Direct op podium in eerste seizoen

13-11-2015

Thomas is tien jaar als hij in 2015 start met karten. Met zijn Honda Cadet en Micromax racet hij in verschillende kampioenschappen in Nederland, België en Duitsland. In zijn eerste seizoen grijpt Thomas direct een podiumplek: hij wordt derde in het Nederlands Kampioenschap Cadet.