over Thomas ten Brinke

Thomas ten Brinke kende een stormachtige route naar de top. Of beter gezegd: zit in een stormachtige route naar de top. Waar hij zichzelf in 2019 tot wereldkampioen karten kroonde, tekende hij in 2021 al een contract bij het succesvolle ART Grand Prix, om mee te rijden met het F3 Formule Regional-kampioenschap.

Hoe dit zo is gekomen? Het gemakkelijke antwoord ligt in talent: door zijn vader en Dakar-coureur Bernhard ten Brinke is Thomas al sinds hij zich kan herinneren bezig met auto’s. Het uitgebreide antwoord ligt in zijn karakter: zie je hem voor het eerst lopen, dan zou je het kunnen interpreteren als nonchalance. Ken je hem wat langer, of zie je hem op de baan, dan weet je: dit is een racer pur sang.

In zijn vrije tijd is Thomas dan ook niet weg te slaan uit de simulator, of analyseert hij de racedata van verschillende circuits. “Met een duizendste van een seconde kun je een race winnen of verliezen.”

Zoals gezegd: in 2019 werd Thomas op zijn 14e wereldkampioen karten. Hij stapte in het midden van de Spaanse F4-competitie in en maakte in zijn eerste races in de single seaters direct indruk: in vijf raceweekenden veroverde hij maar liefst 9 podiumplaatsen.

Studeren doet Thomas aan het Luzac College in Arnhem. Afgestemd op zijn ‘carrière’ naast het schoolleven, maakt hij dezelfde toetsen als zijn klasgenoten - afgestemd op een speciaal schema.

Naam Thomas ten Brinke
Geboortedatum 23-02-2005
Land Nederland
Woonplaats Zeddam

"Thomas leeft in vier dagen toe naar de ontknoping: de race"

Wist je dat…

  • Inhalen mijn sterkste racekwaliteit is
  • Mijn vader mijn grootste voorbeeld is
  • Eminem mijn favoriete artiest is
  • Spaghetti mijn favoriete eten is
  • Ik hardloop in de Montferlandse bossen
  • Ik thuis oefen in een racesimulator