Thomas ten Brinke rijdt naar het podium in Aragon

Thomas ten Brinke rijdt naar het podium in Aragon

11-01-2020

Op de vrijdag werd er wederom getest op een voor Thomas nog onbekend circuit. De snelheid op nieuwe banden ontbrak nog in de eerste kwalificatie, wat resulteerde in een 9e startplek voor de eerste race en een 6e startplek voor de tweede race.

De eerste race vertrok Thomas sterk bij de start en wist hij in de eerste helft van de wedstrijd 5 plekken te winnen. Daarna zette hij de achtervolging in voor een podiumplek maar moest toch genoegen nemen met een allesbehalve teleurstellende p4.

De tweede race startte Thomas van vanaf p6 en was de summier opgedane ervaring al direct zichtbaar. Gelijk bij de start werd er al een plek gewonnen en vanaf dat moment kwam er een groot gevecht voor de tweede plek dat pas in laatste ronde besloten werd in het voordeel van de 15-jarige coureur. Thomas kwam dus als tweede over de finish, een knappe prestatie.

Voor de derde race moest er op de zondag ook weer gekwalificeerd worden. De run op nieuwe banden was nu goed: een tweede plek! Bij de start van race 3 kwam Thomas echter niet weg, waardoor hij van achteren moest aansluiten en opnieuw het gevecht aangaan.

“Over het algemeen ben ik wel tevreden over de progressie die we gemaakt hebben door het weekend heen. Vrijdag was het de eerste keer voor mij op deze baan. De snelheid op de nieuwe banden werd ook steeds beter. Ik heb ook een paar goede races kunnen rijden en veel kunnen inhalen. Het was een zure appel toen ik de auto liet afslaan van de eerste rij. Maar ik moet hier van leren en sterker terug komen.”

Volgend weekend mag Thomas opnieuw in actie komen, voor de 6e ronde van het Spaans Kampioenschap in Jarama.

 

Ga terug