"Voor races en het kampioenschap winnen, sta ik elke dag op"

Ricky Flynn Motorsport

Thomas racet sinds april 2018 voor Ricky Flynn Motorsport (RFM). De overstap naar dit vermaarde Britse kartteam uit Waltham Abbey is een bewuste keuze. RFM staat bekend om professionaliteit en aandacht voor detail. Het team van eigenaar Ricky Flynn is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de internationale paddocks. Bij de junioren is RFM diverse keren Europees kampioen geworden en zelfs twee keer wereldkampioen. Voor meerdere coureurs bleek RFM de ideale opstap naar racen in de Formule 3 en Formule 2. De Britse Formule 1-coureur Lando Norris is de bekendste racer die als wereldkampioen karten doorbrak bij RFM. Thomas eerstvolgende doel: met RFM Europees kampioen worden.

Onder de vleugels van Fernando Alonso

Thomas beschikt bij RFM over een FA Kart. Dit is het kartmerk van Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampioen Formule 1 en winnaar van de 24 uur van Le Mans. De Spanjaard is eigenaar van het chassis en komt verschillende keren per jaar kijken naar Thomas. Naast de nauwe samenwerking met Fernando Alonso zijn ook Vortex en One Engines partners die aan RFM topkwaliteit materiaal leveren. One Engines is van Ole Haugård, een toonaangevende Deense motortuner.

Tijdens een raceweek werken vijftien RFM-professionals fulltime voor Thomas en zijn teamgenoten. Thomas heeft een vaste monteur en race-engineer. Teambaas Ricky Flynn werkt zeer gestructureerd op het hoogste niveau: “Elk detail is gecontroleerd en dubbel gecontroleerd”, verzekert Ricky. “Alles moet kloppen om een race te winnen. Als één schakel ontbreekt, win je niet. Je bent dan niet eens competitief, zelfs niet bij een test. Voor races en het kampioenschap winnen, sta ik elke dag op.”