Bio Thomas ten Brinke

We vallen direct met de deur in huis: wereldkampioen Formule 1 worden, dat is Thomas’ ultieme doel. Geïnspireerd door de race- en rally-avonturen van zijn vader Bernhard is Thomas vastberaden om die droom waar te maken. Sinds zijn tiende staat zijn leven volledig in het teken van racen. Zo’n 130 dagen per jaar racet Thomas twee uur per dag op een circuit ergens in Europa in zijn kart van Ricky Flynn Motorsport. Kilometers maken in karting, dat is wat hij nu in zijn carrière nodig heeft op weg naar de formule-bolides. Als karter leert Thomas hoe cruciaal het is om racedata te analyseren. Om geen duizendste van een seconde te verliezen met remmen. Om elke bocht met maximale snelheid in te duiken en uit te komen. Om het uiterste uit zijn materiaal en zichzelf te halen.

Vanuit Zeddam Dwars door Europa

Uitgroeien tot toekomstig wereldkampioen Formule 1, daar is Thomas' leven helemaal op ingericht. Een doorsnee week voor hem start met een maandag in de schoolbanken van het Rietveld Lyceum in Doetinchem. Hij maakt dezelfde toetsen als zijn klasgenoten, maar met een speciaal schema is zijn studie compleet afgestemd op zijn raceweek. Die begint vaak al op dinsdagmiddag met koffers pakken en afreizen naar de racelocatie. Van Frankrijk tot Italië en Finland: Thomas reist dwars door Europa.

Gedurende een raceweek in het CIK-FIA OK-Junior kampioenschap strijdt hij tegen zo’n honderd getalenteerde leeftijdsgenoten. Tijdens de testdagen stelt hij zijn kart optimaal af voor het raceweekend. Op zaterdag wordt het deelnemersveld in kwalificatieheats drastisch teruggebracht. Thomas moet zich dan kwalificeren bij de 34 finalisten. De race op zondag vormt de climax. Vier dagen heeft Thomas toegeleefd naar die ontknoping. In een race van 20 minuten gaat hij op voor de eindzege. Na de finish keert hij snel huiswaarts. Meestal komt hij rond middernacht thuis in Zeddam. De volgende ochtend wacht school.  

Naam Thomas ten Brinke
Geboortedatum 23-02-2005
Land Nederland
Woonplaats Zeddam

"Thomas leeft in vier dagen toe naar de ontknoping: de race"

Wist je dat…

  • Inhalen mijn sterkste racekwaliteit is
  • Mijn vader mijn grootste voorbeeld is
  • Eminem mijn favoriete artiest is
  • Spaghetti mijn favoriete eten is
  • Ik hardloop in de Montferlandse bossen
  • Ik thuis oefen in een racesimulator